Metaverse je virtualno-realni prostor prihodnosti, kjer bomo po mnenju strokovnjakov v prihodnjih letih sestankovali, se učili, se srečevali, povezovali in delali. Kakšen je ta prostor, kje je v njem prostor za naša podjetja in kako bo "selitev" vanj vplivala na komunikacijo in marketing podjetij nam bodo ob obisku odgovorili strokovnjaki iz Tehnološkega parka Ljubljana.

Metaverse je zamišljen kot impresiven virtualno-realni prostor, kjer lahko uporabniki sestankujejo, se učijo, igrajo igre, komunicirajo z drugimi kot avatarji v računalniško ustvarjenem okolju, se povezujejo in sodelujejo iz katere koli točke na svetu. Po mnenju vodilnih strokovnjakov iz multimedijske industrije bodo ljudje v prihodnjih letih v veliki večini potovali, nakupovali in obiskovali virtualne koncerte ter športne dogodke v Metaversu. Povsem pa se bo spremenilo tudi delovno okolje, izobraževanje in socialno družbeni vidik bivanja.

V okviru predavanja bomo pogledali zakaj vsi veliki igralci - Meta (Facebook), Microsoft, Google, Apple ... pospešeno vstopajo v Metaverse in kako bodo nove tehnologije (NFT, DAO, DeFi, XR,...), opredeljene v obliki interneta 3.0, vplivale tudi na poslovni svet.  

Zato je ključno, da razumemo, kako se bodo temu prilagodili posamezniki, podjetja in predvsem, kakšni bodo novi poslovni ter marketinški modeli v prihodnosti. Na srečanju bomo predstavili tudi primere dobrih praks in odgovorili na vprašanje, kakšne vrste metaverse storitev bi bila zanimiva za vaše podjetje.

Program popoldanskega druženja:
12:00–12:15 Pozdravni govor dr. Jernej Pinatar – direktor Tehnološkega parka Ljubljana
12:15-12:30  Ogled laboratorijev za pametne in digitalne sisteme, ter laboratorija za virtualno resničnost
12:30–13:30 Predavanje – Ali smo pripravljeni na Metaverse – Aleš Pevc – Vodja tehnološke prisane TPLJ
13:30–15:00 Primeri dobrih praks in testiranje opreme za virtualno in obogateno resničnost.
15:00–Zaključek in povezetek