Ste se kdaj spraševali, kakšna bo naša prihodnost? In, ali lahko spremenimo kaj danes, kar bo vplivalo na boljši jutri?

Spekulativno oblikovanje postavlja vprašanja o prihodnosti in hkrati ponuja alternative, ki so bistvene za svet danes, in še pomembneje, za svet jutri.

PRIJATELJI PRIHODNOSTI SE BODO SREČALI V MARIBORU
Ker je pomembno, da našo prihodnost so-ustvarjamo skupaj, se v sklopu projekta SpeculativeEdu, ki ga sofinancira evropski izobraževalni projekt ERASMUS+, in skupaj z vodilnimi evropskimi institucijami na področju spekulativnega izobraževanja – Univerze v Splitu (Hrvaška), Univerze v Edinburghu, Edinburgh Napier University (Škotska), Univerze v Londonu, Goldsmiths, University of London (Združeno kraljestvo), raziskovalnega inštituta Madeira Interactive Technologies Institute (Portugalska), inštituta Human Ecosystems Relazioni (Italija), in Inštituta za transmedijski dizajn (Slovenija) – pripravlja dogodek Future Friends (Prijatelji prihodnosti), ki se bo odvijal v Mariboru, Sloveniji, od 14. do 18. aprila 2019.

Dogodek Future Friends bo mešanica izobraževalnih dogodkov, delavnic in konference z odprto razpravo, spremljali pa ga bodo tudi dogodki namenjeni mreženju. Tako bodo na izobraževalnih dogodkih o boljši prihodnosti špekulirali svetovno priznani oblikovalci, učitelji, in raziskovalci skupaj s študenti in mladimi praktiki iz področja spekulativnega oblikovanja in ostalih sorodnih ved, medtem ko bo Vesela zabava za prijatelje prihodnosti z glasbo prihodnosti svetovno priznanega glasbenika Mateja Končana aka kleemarja iz Slovenije, namenjena mreženju in bo odprta za vse, ki želite izmenjevati znanje in izkušnje s strokovnjaki in javnostjo. 

Več o dogodku Future Friends in projektu SpeculativeEdu pa si lahko ogledate na povezavi: http://speculativeedu.eu/future-friends-event/ oz. http://speculativeedu.eu/.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Prijave na delavnico niso več mogoče, na konferenco 17. in diskusijo 18. aprila pa se lahko prijavite na spletni strani organizatorja. Več informacij najdete na naši spletni strani in na spletnem mestu dogodka.