Darragh Murphy, Duco

Darragh Murphy je ustanovni partner brazilske agencije DUCO, specializirane za design thinking, design management in design research. Sodeloval je z različnimi svetovalnimi in proizvodnimi podjetij v Veliki Britaniji in na Irskem in je eden od ustanovnih članov Design Management Europe Awards (DME). Darragh trenutno razvija tehnike, ki z obdelavo velikih količin podatkov (big data) pri delu in odločitvah podpirajo oblikovalce in managerje.

Za KCDM 2.0 je Darragh pripravil Design Diagnostike - podroben in pregleden prikaz stanja in potencialov design managementa v partnerskih podjetjih. Design diagnostiko v Kompetenčnem centru za design management tudi pri tretji generaciji podjetij uporabljamo kot orodje za validacijo - oceno stanja v podjetjih, na podlagi katere podjetja izberejo ustrezna usposabljanja za svoje zaposlene in ob zaključku projekta (s ponovno validacijo) izmerijo povečanje svojih kompetenc.

Brigitte Borja de Mozota, Designence

Prof. dr. Brigitte Borja de Mozota je direktorica podjetja Designence Design Management, ki svetuje podjetjem na področju upravljanja z oblikovanjem. Pred tem je bila vodja raziskovalnega področja na pariškem College of Art, profesorica za področje managementa na pariški Univerzi Ouest in članica raziskovalnega laboratorija ACTE na Université Paris I Sorbonne.

Dr. Brigitte Borja de Mozota predava design management na magistrski stopnji na različnih poslovnih šolah širom po svetu ter vodi mednarodne delavnice za implementacijo design managementa v podjetja. Je pionirka na področju upravljanja z oblikovanjem in snovalka modela vrednosti “Designence” ™. Leta 1985 je doktorirala je iz managementa na Université Paris I Sorbonne. Kot avtorica je ustvarila številne mednarodne raziskovalne mreže in revije na področju oblikovanja (EAD, ARD, DMI). Je ustanoviteljica in članica različnih strokovnih združenj (OAMI, Design Management Europe Award, ICSID). Njena knjiga “Design management” je bila prevedena v 10 jezikov. Je zaslužna članica združenja Design Management Institute (DMI, Boston USA).

V sodelovanju z Brigitte smo v okviru projekta KCDM 2.0 izdali knjigo s primeri dobrih praks partnerskih podjetij, ki jo v angleškem ali slovenskem jeziku lahko naročite na spletni strani s primeri dobrih praks KCDM.


James Hall, Park

James Hall se je vodilni evropski svetovalni agenciji na področju design managementa, Park, pridružil po dolgoletni karieri produktnega oblikovalca pri dveh mednarodno priznanih podjetjih – LEGO in Hasbro.

Kot mentor in moderator ima obilo prvoosebnih izkušenj z usmerjanjem, vodenjem in učenjem o vseh področjih oblikovanja – tako s posamezniki kot z velikimi, globalnimi ekipami. Specializiran je za področja design strategij, design procesov in orodij ter oblikovalsko vodenih organizacij.

Poleg vodenja izobraževanj v okviru izobraževalnega programa Grow, ki ga vodi in pripravlja tudi za podjetja partnerstva KCDM 3.0, je James Hall senior svetovalec in razvojni manager pri agenciji Park, kjer uveljavlja nove metode upravljanja zbira primere dobrih praks s ciljem svojim naročnikom zagotoviti doseganje poslovnih ciljev.


Lynne Elvins, Design Wales

Lynne Elvins je design svetovalka, specializirana za design management v malih in srednje velikih podjetjih.

Ukvarja se s podporo upravljanju poslovnih odločitev in strategij, ki spodbujajo inovacije in ustvarjajo učinkovito načrtovane izdelke, storitve, komunikacije, okolja ter uspešne znamke.

Diplomirala je iz design managementa na Surrey Institute of Art & Design ter delala kot design svetovalka Design programa in ena od nacionalnih design svetovalk britanskega Design Councila. S specializacijo za trajnostni design je bila senior svetovalka za trajnostne inovacije foruma za prihodnost (Forum for the Future), kjer je sodelovala pri razvoju orodja za oceno racionalizacije življenjskega cikla izdelkov in storitev – projekta, ki je bil nagrajen z ICI nagrado za inovacije.

Lynne Elvins je članica Inštituta za trajnostni razvoj (ISD) pri organizaciji Design Wales.