Kakovosten design se pogosto skriva v izdelkih, ki se nam zdijo vsakdanji in ki morda niso videti nič posebnega, ampak preprosto "delajo".

Prvi modul programa GROW je pod vodstvom Jamesa Halla in Freeka Wallaarda potekal v prostorih MAO. Trije dnevi so 19 udeležencem iz podjetij Plastika Skaza, Steklarna Hrastnik, Jub, Alpina, Elan, Adria Mobil, NEC, Gostol TST, MAO in Klin prinesli mnogo novih vpogledov. Za gradnjo našega zavedanja in kvalitetno bazo smo v prvih dveh modulih spoznavali Design Management ter Design Leadership. Izpostavili smo njune glavne karakteristike in se predvsem urili v prepoznavanju razlik med njima, pogledali pa smo tudi različne karierne poti, po katerih se razvijajo Design Managerji.

Sledilo je spoznavanje področja Design Quality. Na eno večnih vprašanj – kaj je kakovostno oblikovanje,  smo udeleženci najprej poskušali odgovoriti preko svojih primerov, kasneje pa še v zabavni timski preizkušnji. Svoje subjektivne ocene smo podkrepili z objektivnimi vidiki in kriteriji ter tako pokazali, da lahko tudi o kvaliteti designa govorimo na bolj objektiven in strukturiran način. V zadnjem delu smo govorili še o design procesu, o sosledju strukturiranih in ponavljajočih se akcij, ki nas pripeljejo k zastavljenim ciljem. Raznolike možnosti design procesa smo povezali s prakso, in ker je to področje, ki postaja vedno bolj pomembno in ključno, bomo do prihodnjega srečanja vsak zase pripravili predstavitev našega design procesa.

Tekom treh dni smo se spoznali in razvili v dinamično ekipo, v kateri ne manjka raznolikih idej in energije, za naše nadaljnjo rast pa je pomembno, da smo vzpostavili zaupanje.

Tadeja Jan, Klin poslovno svetovanje