V petek, 18. junija, smo prek Zooma pripravili uvodno, Kick-off konferenco tretje generacije Kompetenčnega centra za design management. Posnetek si lahko ogledate na Vimeo kanalu KCDM.

Na konferenci smo predstavili osrednje teme in cilje tretje generacije partnerstva KCDM.

Darragh Murphy iz brazilske svetovalne agencije DUCO nam je predstavil rezultate validacije podjetij ob začetku projekta, ki so pokazali glavne šibke točke in potenciale za izboljšave in tako usmerili naše delovanje v naslednjih mesecih.

Primanjkljaje znanj bomo najbolj učinkovito nadomestili s specialističnimi usposabljanji; nekaj izbranih, ki smo jih že spoznali v preteklih edicijah KCDM, so predstavili njihovi izvajalci: Frans Joziasse (Park), James Hall (Grow), Lynne Elvins (Design Rally), Frank O'Connor in Jude Sherry (Anois) ter Metka Hrovat iz Brand Trusta.

Sledila sia polurna pogovora v dveh ločenih sobah: v eni bomo odgovarjali na vprašanja o vsebini - se pravi validaciji, izbiri programov usposabljanj in prednostnih področjih partnerstva - ter administrativnem izvajanju projekta (nista posneta), na koncu pa smo si ogledali video zgodbe s primeri dobrih praks podjetij iz leta 2019.

Posnetek prvega dela konference si lahko ogledate na Vimeo kanalu KCDM.