Elea iC, partner KCDM 3.0 osnovni, sodeluje na številnih prepoznavnih gradbenih projektih pri nas. V okviru obiska podjetja nas bodo 30. marca dopoldne popeljali na gradbišče, iz katerega raste novo ljubljansko kopališče Ilirija.

Elea iC je eden izmed največjih interdisciplinarnih ponudnikov inženirskih in avtorskih storitev v Sloveniji. Med drugim trenutno delajo na več prepoznavnih projektih v Ljubljani: prenovi kopališča Ilirija, prenovi ljubljanske tržnice, Železniške postaja Ljubljana, Atletskega centra Ljubljana, Vilharija, Emonika, ki bo nova najvišja stavba v Sloveniji. Sodelujejo tudi pri projektu drugega tira med Divačo in Koprom, ki je eden največjih projektantskih projektov v Sloveniji, in Muzeja sodobne umetnosti na Bledu, v katerem sodelujejo z David Chipperfield Architects – letošnjim prejemnikom Pritzkerjeve nagrade, ki velja za najprestižnejšo v svetu arhitekture.

Ekipo Elea iC odlikuje iskanje ekonomskih in trajnostnih odgovorov na konstrukcijska, bivanjska, transportna, komunikacijska in ekološka vprašanja našega časa. Njihov visoko usposobljen tim gradbenikov in arhitektov nudi vodenje kompleksnih, raznovrstnih in širokih interdisciplinarnih projektov visoke, nizke in podzemne gradnje.

Na dnevu odprtih vrat bodo predstavili (zakulisje) delovanja podjetja v teoriji in praksi. Po splošni predstavitvi nas bodo odpeljali na ogled kopališča Ilirija, v katerega so vpeti skoraj vsi oddelki v podjetju. Kopališče Ilirija predstavlja tudi enega prvih javnih objektov v Sloveniji, ki ustreza kriterijem skoraj samozadostnih stavb. Novozgrajena stavba bo namreč med okoljsko najbolj sprejemljivimi ter emisijsko nevtralnimi večjimi zgradbami v Sloveniji.

Vsi, ki vas zanima, kako se gradijo največji projekti pri nas ... vabljeni na obisk.

  • Termin obiska: četrtek, 30. marec od 9h do 12h
  • Lokacija: Dunajska cesta 21, Ljubljana
  • Oprema: Za obisk gradbišča se je potrebno primerno napraviti – dolge hlače, primerna obutev. Čelade in drugo zaščitno opremo bo priskrbelo podjetje.

Obisk je za partnerje KCDM brezplačen. Obvezna je prijava prek spletnega obrazca najkasneje do ponedeljka, 27. marca oz. do zapolnitve mest.

foto: Aleš Dolenec