Predavanje izkušene angleške strokovnjakinje in svetovalke Lynne Elvins je namenjeno operativnemu, taktičnemu in strateškemu kadru v organizacijah, ki se na novo srečujejo z design managementom.

foto: DBA

Design je danes pomembna tema, ki pa je ne razumemo vsi enako. Precej enostavno je videti in razumeti, kako uporaba designa koristi velikim znamkam in podjetjem, kot je na primer Apple ... dosti težje pa korist in uporabo designa razumemo v drugih kontekstih in branžah. Na predavanju bomo izvedeli, kako design uporabljajo različne, večje in manjše organizacije in kako zasnovati in voditi strateški pristop k upravljanjem različnih vrst designa v različnih situacijah. Na primerih bomo spoznali, kako je design uporaben za različne organizacije - tako tiste, ki se ukvarjajo z izdelavo in prodajo izdelkov kot tiste, ki razvijajo storitve; tako B2B kot B2C segment. V času, ko v ospredje stopajo zahteve po trajnostnem razvoju poslov se bo predavanje dotaknilo tudi te teme in osvetlilo izzive in priložnosti, ki jo prinaša znamkam.

Lynne Elvins je neodvisna design managerka, ki različnim organizacijam pomaga pri ukinkoviti uporabi designa za povečanje konkurenčnosti, trajnostnosti in poslovne rasti. V več kot 20-letni karieri je sodelovala s stotinami manjših podjetij iz različnih branž in jim pomagala razviti strategije in voditi projekte razvoja novih izdelkov, storitev in znamk. Prihaja iz Velike Britanije, kjer je prizna sodelavka Design Business Association in profesorica na podiplomskem študiju Design & Business na Plymouthski univerzi.